UNITATEA DE PRODUCTIE SOSURI (KETCHUP ) – PLANURI SI INTENTII

SC UP 2003 FOOD SRL – va deschide incepand cu anul 2018 o sectie de productie sosuri , amplasata in localitatea Baia Mare , strada Minerilor Nr 16B ( fostul depozit electrice PGA Electric )

Proiect initial ( varianta minimala )

PRODUCTIE si ambalare SOSURI ( KETCHUP ,Sos iaurt , Sos usturoi etc.)
Cod activitate : (cf CAN Rev 2 ) 1084 – Fabricarea condimentelor si ingredientelor
Locatie : Minerilor 16 A
Suprafata total : 380 mp
Cantitate produsa / zi = maxim 6-700 kg
Produse utilizate in procesul de productie :
1)materii prime – pasta de rosii , iaurt , smantana , ulei , otet , condimente . Se vor folosii ca materii prime produse semiprocesate – rezultat al altor industrii , amabalate sub forma de vrac –
Nu se vor folosii ca materii prime direct legume proaspete, sau daca se vor folosii in cantitati mici – 1-2 kg /zi
2)Modul de primire a materiilor prime si deseuri rezultate
– pasta rosii – primit in butoi plastic sau metal – cca 7-8 butoaie / luna = ambalaje nereutilizabil = rezulta deseu reciclabil cca 70-100 kg metal / luna ( Fe ) sau 70-100 kg butoi plastic ( Pe) / luna si/sau saci aseptic din PE ( folositi pt. capitonare butoi ) cca 40-50 kg / luna
-iaurt , smantana = cca 2-300 kg / luna -primite in galeti plastic cu capac de 5 kg – ambalaje nereutilizabil = rezulta deseu reciclabil – cca 60 galeti plastic x 0.2 , adica cca 120 kg / plastic ( PE sau PP ) / luna
-ulei / otet = cca 2-300 kg – bidon PP de 5 kg – rezulta deseu reciclabil Pet – cca 60 bidoane PET / luna
-condimente / amidon etc. – cantitati de 100-300 kg / luna – ambalate in pungi PE / saci hartie = rezulta deseu reciclabil – cca 50 kg hartie si/sau PE
-zahar/sare – cca 2-300 kg / luna , rezulta cca 50 kg hartie sau PP , ambalaje reciclabil / luna
Total ambalaje reciclabile estimate a intra pe luna :
– metal (Fe) = cca 10 kg
-Pe = cca 300 kg
-hartie = cca75-100 kg
-pet = cca 50-60 kg
-pp = cca 50 kg
Deseurile reciclabile vor fi coletate separtat si predate unui colector in vederea reciclarii .
Deseurile menajere , nereciclabile, in cantitati probabile de 100 kg / sapatamana , vor fi predate operatorului local de salubritate
3)Procese de productie
– procesul de productie consta in amestecarea ingredientelor cu apa , fierberea acestora in cuve de inox cu capacitate de 100-500 , racirea cu apa .
Fierberea se face in vase cu manta dubla iar apa se incalzeste de la sistemul de incalzire ( centrala termica cu gaz ) iar suplimentar cu rezistente electrice incorporate in sistemul de incalzire . Lichidul de incalzire si racire este cu recuperare( circuit inchis )
In procesul de spalare a utilajelor , rezulta apa menajera ( amestec apa calda + mici resturi de sos – ) in cantitati mici – cca 200 litri / zi – care se deverseaza in sistemul de canalizare a orasului
In procesul de dezinfectie a utilajelor se folosesc substante pe baza de clor – care prin diluare ( la limpezire ) i-si reduc din toxicitate . Se deverseaza in sistemul de canalizare a orasului .
Pentru aceste substantele dezinfectante , sub forma comerciala concetrata , exista un spatiu special amenajat , inchis , cu system de sifon in pardoseala in caz de scurgeri accidentale .
In procesul de fierbere nu exista emanatii de substante toxice in atmosfera . Vaporii de apa rezultati la fierbere vor fi dirijati prin hote prevazute cu ventilatoare in partea de sus a cladirii .Nu exista mirosuri neplacute in procesul de fierbere .

4)Ambalare si livrare finala .
Produsele se vor ambala in folii de plastic ( polietilena / Pet ) , caserole din plastic , galetute din plastic . Acestea sunt ambalajele primare . Ambalajele secundare sunt cutiile carton .
Se estimeaza un consum / lunar de plastic de cca 500-600 kg si un consum de carton de 5-600 kg .
Produsele se vor livra (acolo unde-I cazul) pe paleti lemn returnabili .
Pentru aceste ambalaje generate se va face raportare la fondul de mediu .
5)Personal .
Sectia de productie va fi deservita de 5-6 persoane , calificate in domeniul industrie alimentare

Coș

  • Nu este nici un produs în coș.