COVID
Sosierele = o problemă

Prin folosire fără a fi dezinfectate după fiecare client pot transmite boli. Dar nu și sosurile ambalate individual.

 

Noile condiții de igienă din restaurante

 

Cităm : ” se interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință; ”

 

 

Principiul : masă curată la intrarea clientului.
Fiecare produs sau obiect pe care a pus mâna un client va trebui retras, apoi dezinfectat și abia după aceea refolosit.

 

Sosierele, olivierele și flacoanele nu se pot dezinfecta

Flacoanele și alte modalități refolosibile de dozare sunt nesigure și greu de dezinfectat ! Teoretic, un recipient în care se află un produs (un flacon cu ketchup sau o olivieră) nu poate fi dezinfectat decât dacă se golește integral, se spală și se imersează în soluție de spălare, după care se dezinfectează, se usucă, apoi se reumple. Orice alt proces nu este conform. Nu poți să speli și să dezinfectezi un flacon de ketchup cu sosul în el, de ex. Riști să faci mai mult rău. Poate ajunge dezinfectantul în flacon.

 

Principiul nou : pe ceea ce a pus mâna clientul este doar a lui și e suficient doar pentru o porție de mâncare 

 

Avem un precedent, zaharnițele de la cafea care erau în anii ’90 pe masă în restaurante, au dispărut de mult timp. Cubulețele de unt, caserolele de gem s.a. Fără aceste măsuri drastice de igienă. Am înțeles mai demult că nu este foarte igienic. Fix o porție. Economic, estetic și igienic. Același lucru trebuie să se întâmple și în cazul sosurilor și dressing-urilor.
Nu va fi un dezastru, ci o altă abordare. O servire mai sigură.

 

Pentru economie, produsele ar trebui să fie ambalate în cantități exacte pentru o porție. Trebuie să aveți un furnizor care să asigure o gamă între 10 și 100 grame.

 

Cum te ajută produsele gata ambalate în doze unice  ?

 

– Eliminăm problema complexă descrisă mai sus folosind sosurile și dressing-urile gata ambalate.
– Dressing-urile pentru salate, sosurile pentru salate , fast-food și pizza le ambalăm pe utilaje automate. Produsul vrac nu ia contact cu operatorul. Tot procesul de dozare și ambalare este automatizat . Odată produsul sigilat în ambalaje nu se mai poate contamina cu bacterii sau virusuri.
– Produsele sunt ambalate în doze mici sub formă de plic sau caserolă.

O singură porție , la un gramaj mic potrivit pentru o porție de mâncare

– Consumatorul folosește porția lui ca atare, iar ulterior ambalajul se va arunca.
– Pleacă consumatorul de la masă, totul se elimină , se șterge masa , se dezinfectează cu un dezinfectant pe bază de alcool fără limpezire, să face un repaus biologic de cca 4-5 minute și se poate invita un alt client.

  •  

 

 

Sosuri și dressing-uri gata ambalate