Etichetare corectă a produselor care se livrează la domiciliu

Produsele noastre vă scapă de această grijă .

Vă explicăm  cum facem asta .

Cf ordinului 201/19.04.2022 cu aplicare din 15 martie 2023 , toate unitățile de alimentație publică au obligația de a furniza informațiile legate de ingrediente și  declarația nutrițională .

În cazul celor care fac livrare la domiciliu/serviciu ( delivery) , ordinul subliniază clar :

”informațiile figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material publicitar”

Adică, informațiile o să apară obligatoriu pe :

  • Pagina de internet ( dacă aveți), imediat in apropierea locului unde se furnizează informațiile despre produs – sau intr-un link spre pagină
  • Pe ambalajul de transport sau eticheta de pret. Atenție : legiuitorul se refera aici ”pe ambalajul de transport” facând referire la imprimarea cutiei, iar pe referirea la ”pe eticheta de pret” se referă la acea eticheta care o puteti lipii pe exteriorul cutiei – dar informațiile sa fie trecute pe ea
  • Legiutorul insista pe un aspect la produsele livrate la domiciliu : Cităm din Ghidul ANPC privind modul de aplicare  : ”Produsele ce au fost impachetate spre a fi livrate in ambalaj, trebuie sa aiba etichete ce vor contine informatiile produsului prezentat si comandat din regim online. Considerăm acest aspect imperios necesar avand în vedere ca exista posibilitatea ca cel care comanda sa nu fie aceeasi persoana cu cea careia ii este livrata, astfel trebuie sa ne asiguram ca informatia este disponibila si catre consumatorul final care intra in posesia produsului”. Vezi asta la adresa : https://anpc.ro/wp-content/uploads/2023/02/consiliere-cadru-legislativ.pdf

Vă confirmăm , pe produsele noastre sunt trecute direct pe ambalaj toate aceste informații . Respectiv : ingredient, declarație nutrițională, alergeni , data expirare

Cu noi scăpați cel pușin de o grijă

Dacă deveniți clientul nostrum o sa vă furnizăm aceste informații și ăn format electronic pentru a le putea ”lipii” pe pagina Dvs. De prezentare .

Vă oferim continuitate la produs : aceeasi rețetă , aceleasi proporții – nu veți avea de schimbat odată pe luna pagina de internet.

Sigur, se poate să nu faceți asta . Să nu scrieți pe ambalaj aceste informații . Clienții Dvs. Oricum vă apreciază produsele și le vor comanda. Poate nici nu-I interesează atâta timp cât ele sunt gustoase.  De ce să riscați să fi-ți amendați dacă procedura este așa simplă și puteți cumpăra produse care au imprimate pe ambalaj toate aceste informații?

Legiutorul insista pe un aspect la produsele livrate la domiciliu :   ”Produsele ce au fost impachetate spre a fi livrate in ambalaj, trebuie sa aiba etichete ce vor contine informatiile produsului prezentat si comandat din regim online. Considerăm acest aspect imperios necesar avand în vedere ca exista posibilitatea ca cel care comanda sa nu fie aceeasi persoana cu cea careia ii este livrata, astfel trebuie sa ne asiguram ca informatia este disponibila si catre consumatorul final care intra in posesia produsului”